Leerlijn bewegen en minder zitten: de ideale leidraad

Stel: je geeft je leerlingen les over het effect van bewegen op het mentaal welbevinden of over de voordelen van actieve verplaatsing op het milieu. Een week later komt het ook aan bod in de les van je collega, in dezelfde klas of in een ander leerjaar. Onnodige herhaling, maar met de ‘leerlijn bewegen en minder zitten’ stem je leerinhouden beter op elkaar af!

Dit praktisch hulpmiddel helpt het hele schoolteam om lesinhouden en educatieve materialen te kiezen en om onderling af te stemmen welke lessen rond bewegen en minder zitten in welke vakken/leergebieden of welk leerjaar aan bod kunnen komen. Een ideale leidraad dus!

Ga aan de slag met de online leerlijn bewegen en minder zitten om snel en eenvoudig leerdoelen, lesmateriaal en bijhorende eindtermen terug te vinden of gebruik de interactieve PDF-versie om een aantrekkelijk overzicht te hebben van alle thema’s en leerdoelen!

  Op zoek naar educatief materiaal?

  Overview materialen bewegingsdriehoek

  Materialen bewegingsdriehoek

  Ontdek de materialen van de bewegingsdriehoek: de posters, postkaartjes, folders, infographics, e-learning,... Deze materialen zijn gratis en kan je bestellen of downloaden.

  Overview minder zitten in de kleuterklas

  Minder zitten in de kleuterklas?

  Ga aan de slag met Woogie Boogie! Met het educatief pakket ontdek je aan de hand van voorbeelden, testjes en praktische info hoe makkelijk je je klas in beweging brengt! Daarbij horen ook de bewegingstussendoortjes: leuke filmpjes waarin Mickey & co kleuters aansporen om recht te staan en te bewegen.

  Overview les over de bewegingsdriehoek

  Les over de bewegingsdriehoek

  Dit dossier bundelt alle informatie over bewegen en zitten. Je vindt er inspiratie, concrete tips en werkvormen om de bewegingsdriehoek uit te leggen aan jongeren uit het secundair onderwijs.

  Overview les over een beweegvriendelijke omgeving

  Les over een beweegvriendelijke omgeving

  Dit dossier voorziet je van informatie over de invloed van de omgeving op het beweeggedrag van jongeren. Je krijgt inspiratie en tips over hoe je deze info kan overbrengen. En hoe je de (school)omgeving kan aanpassen (bv. via leerlingenparticipatie) om middelbare scholieren tot meer beweging aan te zetten.

  Concrete tips: educatie in je klas

  Al aan de slag gegaan met het Woogie Boogie Educatief pakket of het informatiedossier en zin in meer? Hier vind je meer werkvormen om bovenstaande leerinhouden in je klas aan te brengen

  Concrete tips: educatie op school

  Voorbeelden van leerinhouden en werkvormen voor het schoolteam.

  Concrete tips: educatie in de omgeving

  Ouders zijn een belangrijke partner van de school als het gaat om een gezonde leefstijl bij kinderen. Informeer hen, sensibiliseer en betrek hen bij het beleid.