Leerlijn bewegen en minder zitten: de ideale leidraad

Stel: je geeft je leerlingen les over het effect van bewegen op het mentaal welbevinden of over de voordelen van actieve verplaatsing op het milieu. Een week later komt het ook aan bod in de les van je collega, in dezelfde klas of in een ander leerjaar. Onnodige herhaling, maar met de ‘leerlijn bewegen en minder zitten’ stem je leerinhouden beter op elkaar af!

Dit praktisch hulpmiddel helpt het hele schoolteam om lesinhouden en educatieve materialen te kiezen en om onderling af te stemmen welke lessen rond bewegen en minder zitten in welke vakken/leergebieden of welk leerjaar aan bod kunnen komen. Een ideale leidraad dus!

Ga aan de slag met de online leerlijn bewegen en minder zitten om snel en eenvoudig leerdoelen, lesmateriaal en bijhorende eindtermen terug te vinden of gebruik de interactieve PDF-versie om een aantrekkelijk overzicht te hebben van alle thema’s en leerdoelen!


Op zoek naar educatief materiaal?

Concrete tips: educatie in je klas

Al aan de slag gegaan met het Woogie Boogie Educatief pakket of het informatiedossier en zin in meer? Hier vind je meer werkvormen om bovenstaande leerinhouden in je klas aan te brengen

Concrete tips: educatie op school

Voorbeelden van leerinhouden en werkvormen voor het schoolteam.

Concrete tips: educatie in de omgeving

Ouders zijn een belangrijke partner van de school als het gaat om een gezonde leefstijl bij kinderen. Informeer hen, sensibiliseer en betrek hen bij het beleid.