De Preventiepeiling

De Preventiepeiling (vroeger indicatorenbevraging) is een driejaarlijkse vragenlijststudie die peilt naar het preventieve gezondheidsbeleid in scholen, bij ondernemingen, steden en gemeenten, kinderopvanginitiatieven en zorg- en welzijnsinstellingen in Vlaanderen en Brussel.

Je kan nu deelnemen aan:
de Preventiepeiling bij ondernemingen.

Preventiepeiling - deel 1: thematisch preventief gezondheidsbeleid

Deel 1 van de Preventiepeiling is ondertussen afgelopen voor alle settings. Klik door op één van onderstaande settings om de resultaten te raadplegen (indien reeds beschikbaar).

Preventiepeiling - deel 2: algemeen preventief gezondheidsbeleid

We lanceren het tweede luik van de Preventiepeiling bij de verschillende settings vanaf het najaar van 2023.

Meer info?

Kies hieronder een setting. Je vindt er meer informatie over de lopende en geplande bevragingen en kan er de resultaten van de huidige (indien reeds beschikbaar) en vorige editie (2019-2020) raadplegen.


Gezond Leven vzw voert de Preventiepeiling uit in opdracht van het Departement Zorg en samenwerking met verschillende partners: Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD), Expertisecentrum Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen, Vlaams Instituut Mondgezondheid en de Vlaamse Logo's

Preventiepeiling 2022_Banner partners

Heb je vragen? Op zoek naar specifieke resultaten? Of interesse in een samenwerking? Contacteer ons via preventiepeiling@gezondleven.be.