Factsheet sedentair gedrag

Lang stilzitten: dé uitdaging van de 21ste eeuw. Dat is het onderwerp van de factsheet sedentair gedrag. Deze factsheet bundelt de belangrijkste sleutelboodschappen over lang stilzitten van het uitgebreide syntheserapport. Van de meest recente cijfers en gezondheidsrisico’s tot praktische aanbevelingen en duidelijke infographics.

Syntheserapport sedentair gedrag

In 2015 bundelde het Vlaams Instituut Gezond Leven op basis van internationale en nationale wetenschappelijke literatuur de belangrijkste bevindingen over sedentair gedrag in een syntheserapport. Dat rapport geeft een overzicht van de meest recente cijfers, gezondheidsrisico’s en aanbevelingen over sedentair gedrag.

Ook voorbeelden van strategieën uit binnen- en buitenland die lang stilzitten op school, op het werk, thuis en in de publieke omgeving beperken, komen erin aan bod. Het is de eerste keer in Vlaanderen en Europa dat alle relevante wetenschappelijke informatie over sedentair gedrag gebundeld wordt.

De factsheet en het uitgebreide syntheserapport is er voor iedereen die wil weten over het hoe je sedentair gedrag bij je doelgroep kan beperken.