Heb je last van ongedierte in je huis of tuin? Zet dan niet meteen chemische bestrijdingsmiddelen in. Want die zijn vaak heel schadelijk voor je gezondheid. Én voor de omgeving. Ook in geval van overlast van dieren of een plaag kan je hier tips vinden over wenselijke communicatie en om de overlast of plaag te beheersen.

Vragen of klachten over de invloed van de omgeving op je gezondheid?

Als burger kan je voor vragen of klachten over de invloed van de omgeving op je gezondheid in eerste instantie terecht bij je gemeentebestuur (milieu-, gezondheids- of huisvestingsambtenaar), huisarts of de Vlaamse Infolijn 1700. Krijg je geen antwoord op je vraag? Dan kan je ook contact opnemen met de medisch milieukundige van het Logo van je regio.

Als lokaal bestuur, school, huisarts of lokale organisatie kan je rechtstreeks contact opnemen met de medisch milieukundige van het Logo van je regio. Zij of hij helpt je graag verder met je vraag of klacht en ondersteunt de lokale acties die je wil organiseren.

Heb je een andere of niet-regiospecifieke vraag of suggesties voor de website? Stuur dan een mailtje naar gezondheid.milieu@gezondleven.be.