Kinderen doen volwassenen graag na. Dus: als jij beweegt, zullen zij je volgen. En als je zit, zullen ook zij zitten.

Beweging

Als ouder ben jij een belangrijk voorbeeld voor je kind. Doe je zelf aan sport, fiets of wandel je vaak naar het werk, ben je dikwijls bezig in de tuin … Als kinderen zulke goede gewoontes meekregen van thuis, zijn ze later doorgaans actiever.

Ben je zelf nog niet zo actief? Enkele hulplijnen en tips:

  • Op www.10000stappen.be lees je waarom voldoende bewegen belangrijk is, wat je hiervoor kan doen (zonder echt te moeten ‘sporten’) en je vindt er een handig online stappendagboek. Draag een tijdje een stappenteller en registreer elke dag je stappen.
  • Check via de gemeentewebsite wat je in je buurt kan doen van beweging.
  • Weet je echt niet hoe je meer kan bewegen, maar wil je het graag? Een Bewegen op Verwijzing-coach stimuleert mensen om meer te bewegen – met een beweegplan en consultaties.
  • De website van de CM leert je bewegingsactiviteiten kennen en helpt je kiezen welke het best bij je past/passen. Je krijgt ook tips over hoe je dat bewegen kan volhouden.

Kijk hoe je het goede voorbeeld kan geven aan je kinderen op het vlak van gezond eten en bewegen:

Lang stilzitten

Het omgekeerde is ook waar. Lang stilzitten heeft een negatieve invloed op onze gezondheid. Wil je weten hoeveel en wanneer je zelf zit, doe de test. Je krijgt tips om, indien nodig, stap voor stap minder te zitten. En je kind zal je voorbeeld volgen!