En … ze leefden nog lang en gelukkig. Wie tekent daar niet voor? We willen graag zelf zo lang mogelijk gezond blijven, maar ook onze aardbol gunnen we nog een lang en gelukkig leven. Door bepaalde voedingskeuzes te maken, kunnen we onze eigen gezondheid én die van de planeet verbeteren. Een win-win voor beide partijen: voor onszelf op korte termijn, voor de planeet en toekomstige generaties op lange termijn. Zo sla je twee vliegen in één klap.

Gezondheid en milieu: hand in hand

We staan wereldwijd voor een grote uitdaging: voldoende gezond voedsel produceren voor iedereen. Nu, maar ook in de toekomst. En het liefst zonder onze planeet te zwaar onder druk te zetten.

Ons voedingspatroon speelt daarbij een belangrijke rol. Maar hoe doen we dat, gezond eten zonder onze planeet te zwaar onder druk te zetten? Geen zorgen: de voedingsdriehoek wijst je de weg naar gezonde en milieuverantwoorde voedingskeuzes. Jawel hoor, dubbele winst! Want over het algemeen is wat gezond is voor je lichaam ook goed voor de planeet.

Vraag jij je af waarom het zo belangrijk is om gezond te eten? En wat is de impact van voeding op het milieu nu eigenlijk? Lees dan snel verder.