• Water is niet alleen voor jou de geknipte dorstlesser. Je kind zou het best een hele dag drinken. Ga bij de school na of dat ook mag. Zorg dat je oogappel meer water drinkt als hij veel speelt of sport, en natuurlijk als het warm is.
  • Geef je kind een drinkbus met water mee naar school, dat het daar kan bijvullen. Vind je pagadder water maar saai? Voeg dan schijfjes sinaasappel, limoen of komkommer toe. Of laat wat blaadjes munt of basilicum in zijn flesje vallen.
  • Laat je kind het best ongezoete witte melk drinken. Heeft je oogappel een melkallergie? Of zin in iets anders? Laat hem dan eens een ongezoet calciumverrijkt sojaproduct uitproberen. In de meeste supermarkten haal je ook kleine brikjes ongezoete witte melk en sojadrank uit de rekken. Perfect om mee te geven naar school, bijvoorbeeld voor bij de lunch. Spring zuinig om met fruitsap en gesuikerde melkdranken zoals chocomelk.
  • Geef ook geen frisdrank of sportdrank mee naar school. Bewaar frisdrank voor speciale gelegenheden thuis, bijvoorbeeld een verjaardag. Voorkom misverstanden door afspraken te maken met je kind. Sportdrank meegeven voor de turnles is echt niet nodig.
  • In lightfrisdranken vind je dan wel geen suikers, toch zijn ze niet vriendelijk voor de tanden van je kind. En maken ze het gewoon aan een zoete smaak.