Door je thuis te reorganiseren, zorg je dat de gezonde keuze het meest voor de hand ligt. Beperk zelf de beslissingen die je moet nemen en voorkom zo dat je in tijden van stress of vermoeidheid toch voor de bijl zou gaan. Hoe jij thuis van gezond eten een prioriteit maakt? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Ga voor een andere keukeninrichting

Maak van je keuken geen woonkamer. Het mag er gezellig zijn maar ook niet té. Zet er dus geen televisie en reserveer comfortabele stoelen voor je woonkamer.

Pas je tafelgewoontes aan

Eet jij weleens een snelle hap in de keuken? Geen goed idee. Zet je altijd aan tafel in de eet- of woonkamer en wees je bewust van het servies en bestek dat je gebruikt.

Laat je inspireren door onze tips, maar maak vooral aanpassingen in je thuisomgeving die voor jou haalbaar zijn. Je kunt daarin zo ver gaan als je wilt. Koop bijvoorbeeld een nieuwe koelkast of verlichting voor je keuken. Leg al je producten op een andere hoogte in de koelkast. Of zet gewoon kleinere borden op tafel. En door je huis snack proof te maken, werk je aan je eigen ‘storende’ gewoontes, zoals eten voor de TV. Ook met kleine aanpassingen kan je je thuis gezonder inrichten. Benieuwd hoe dat eruit kan zien? Check dan zeker onze interactieve omgevingstool 'Gezonde Thuis'.

Wil je weten of jouw huis aanmoedigt om gezond te eten of eerder een bron van verleiding is voor het eten van snoep en andere ongezonde voeding?

Met deze tests ontdek je meteen of je op het goede spoor zit.

Scoor je minder dan 40? Dan is jouw huis een slangenkuil vol verleiding en is het moeilijk om gezonde keuzes te maken. Haal je meer dan 60? Dan helpt jouw huis je om gezond te leven.