Zeker Gezond: recepten bij de voedingsdriehoek

Op zoek naar een gegarandeerd gezond recept? Gevonden! Op zekergezond.be en bijhorende app vind je meer dan 1.000 gezonde, eenvoudige én lekkere recepten.

De voedingsdriehoek vertelt je wat je het best eet. Maar hoe ga je nu aan de slag? Met receptenplatform Zeker Gezond tover je de voedingsdriehoek op je bord. Van oer-Vlaams tot exotisch, van een stukje vlees tot puur plantaardig: dankzij onze partners is er voor elk wat wils. Surf naar zekergezond.be of download de app in de App Store of Google Play.

Haal alles uit Zeker Gezond

Partners

Zonder recepten geen receptenplatform. Dankzij deze partners bieden we meer dan 1.000 gezonde recepten aan:

Elk van deze organisaties heeft eigen accenten en expertise in recepten. Voor dit platform selecteerden onze partners met grote zorg gezonde, lekkere recepten uit hun aanbod. Die werden door de experten van Gezond Leven getoetst aan de voedingsdriehoek op basis van enkele criteria.

Ook interesse in een partnerschap? Stuur ons een mailtje via zekergezond@gezondleven.be.

Voedingsdriehoek en gezondheidscriteria

Alle recepten in de app voldoen aan enkele gezondheidscriteria, opgesteld door de voedingsexperts van het Vlaams Instituut Gezond Leven. De criteria zijn gebaseerd op de 3 uitgangspunten van de voedingsdriehoek:

 1. Eet in verhouding meer plantaardige dan dierlijke voeding.
 2. Eet en drink zo weinig mogelijk lege calorieën (bv. frisdrank, snacks en snoep).
 3. Vermijd voedselverlies en matig je consumptie.

  Veelgestelde vragen

  Benieuwd hoe dat boodschappenlijstje werkt? Wil je recepten inplannen in je weekmenu? Of wil je weten waarom we geen calorieën vermelden bij de recepten? In onze veelgestelde vragen vind je zeker een antwoord. Zie je jouw vraag niet in de lijst? Stuur ze dan naar zekergezond@gezondleven.be, wij helpen je graag verder.

  Contact en privacy

  Zeker Gezond is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven in samenwerking met het Agentschap Zorg en Gezondheid en PIO (Programma Innovatieve Overheidsopdrachten). Heb je vragen of een probleem? Neem dan contact op met ons op via zekergezond@gezondleven.be.

  Omdat Gezond Leven erg veel belang hecht aan privacy werken we samen met een Data Protection Officer (DPO) die toeziet op de bescherming van jouw persoonsgegevens. Meer informatie over het gebruik van en hoe we te werk gaan, vind je via volgende link: https://www.zekergezond.be/termsAndCondition