Doe de test en maak een plan

Hoe gezond leef jij? Doe de test, check jouw vooruitgang en maak een plan. Met een eigen profiel kan je makkelijk aan de slag.

Hoeveel groenten en fruit eet je? Drink je voldoende water? En hoe zit het met je beweging (of stilzitten)? Wie de nieuwe gezondheidstestjes invult, krijgt meteen advies.

Vooruitgang opvolgen

Bij de testjes voor groenten, fruit en water kan je bovendien je vooruitgang opvolgen. Het is ook mogelijk om een plan op te stellen om je consumptie te verhogen. Dat kan heel eenvoudig: je geeft aan wat je wilt doen, welke mogelijke hindernissen op je pad kunnen komen, wat de oplossingen zijn én op welke termijn je dit wilt doen. 

Gedragsverandering

De tool kwam tot stand in samenwerking is met UGent én is effectief is om mensen te ondersteunen om hun gedrag te veranderen. De doelenmodule is gebaseerd op de tool ‘Mijn Actieplan’ waarvoor onderzoek werd gevoerd aan Universiteit Gent. De Vlaamse overheid, in de vorm van het Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, financierde het onderzoek naar en de ontwikkeling van de eerste versie van het plan ‘Mijn Actieplan 1.0’. Gezond Leven brengt die nieuwe doelentool om meer groenten en fruit te eten nu tot bij jou. 

Ook tool beweging in de maak

Een vierde doelentool – een actieplan om meer te bewegen en minder lang stil te zitten – is in de maak en wordt nog getest door Universiteit Gent.