Eet jij voldoende fruit, genoeg groenten? En drink je niet te weinig water? Ontdek het hier allemaal uit met onze gezondheidstestjes. Nadien krijg je meteen advies op maat en tips om het gezonder aan te pakken.

Gezondheidstestjes

De voedingsdriehoek leert je wat gezond eten precies is. Handig! Maar misschien wil je ook weten of je genoeg groenten en fruit eet op een dag. Om jou hierbij te helpen, ontwikkelden we enkele gezondheidstestjes op mijngezondleven.be. Aan de hand van korte vragenlijsten ontdek je snel of je zelf voldoet aan de adviezen rond fruit, groenten, water en een gezonde lunch. Je krijgt ook advies over je eigen eet-/drinkgedrag: zo kom je snel te weten of je gezond eet/drinkt.

Vooruitgang opvolgen

Bij de testjes voor groenten, fruit en water kan je bovendien je vooruitgang opvolgen. Het is ook mogelijk om een plan op te stellen om je consumptie te verhogen. Dat kan heel eenvoudig: je geeft aan wat je wilt doen, welke mogelijke hindernissen op je pad kunnen komen, wat de oplossingen zijn én op welke termijn je dit wilt doen.

Gedragsverandering

De tool kwam tot stand in samenwerking is met UGent én is effectief is om mensen te ondersteunen om hun gedrag te veranderen. De doelenmodule is gebaseerd op de tool ‘Mijn Actieplan’ waarvoor onderzoek werd gevoerd aan Universiteit Gent. De Vlaamse overheid, in de vorm van het Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, financierde het onderzoek naar en de ontwikkeling van de eerste versie van het plan ‘Mijn Actieplan 1.0’. Gezond Leven brengt die nieuwe doelentool om meer groenten en fruit te eten nu tot bij jou.