Om gezond te eten moet je weten wat het is en hoe je dat doet. Maar ook verschillende vaardigheden zijn een must: van voedingsetiketten interpreteren over het kopen van budgetvriendelijke voeding tot het inplannen van gezonde eetmomenten. En wij helpen je daarbij.

Testjes

Wat is gezond eten? Test jezelf!

Eet en drink jij al gezond? Doe een of meer van onze testjes en kom het te weten. Je krijgt meteen advies op maat. Met een eigen profiel ga je makkelijk aan de slag.

Maak een gezonder eetplan

Maak een 'gezonder-eten-plan'

Wil je morgen gezonder gaan eten? Of pas na het weekend? Allemaal oké: begin alvast met je plan van aanpak. Wij helpen jou dat maken en zetten je zo op weg.

Wat mag je eigenlijk nog eten

Weten wat je mag eten

Dat kies je natuurlijk altijd zelf. Maar wij geven je graag enkele tips mee die je helpen om de gezondste keuze te maken. Van ontbijt tot diner, mét tussendoortjes!

Gezond koken op een budget tips

Gezond koken op een budget: tips

Gezond eten met een beperkt budget is mogelijk. Met een goede planning, genoeg tijd en de juiste kookfaciliteiten en vaardigheden. Wij geven tips en tricks!

Kook zelf gezonde maaltijden

Kook zelf gezonde maaltijden

Op zoek naar een lekker, sowieso gezond recept? Chanceke! Op de website/app zekergezond.be vind je meer dan 1.000 gezonde, eenvoudige én lekkere recepten.

Lees de voedingsetiketten

Lees de voedingsetiketten

Op elk voedingsproduct staat een etiket tjokvol info. Van ingrediënten over houdbaarheidsdata tot voedingswaarde. Ontdek hoe zo’n etiket je helpt om gezond te kiezen.